Psst! De website is op dit
moment in onderhoud

Binnenkort in een fris nieuw jasje!

Telefoon: +31(0)6-51362051
E-mail: info@leijdekkerdesign.nl

KvK Middelburg: 70127808
BTW ID: NL002376876B84

Waarom Webflow
No-code tool

Webflow is te vergelijken met Wordpress, het is een CMS en een website builder in één. Ook regelt Webflow super snelle hosting voor je website. Kort samengevat betekent dit dat je website gehost wordt bij Webflow en je er het programma bij krijgt. Waar voorheen een aparte developer de website bouwde regelt het programma dit nu voor de webdesigner. De website's gemaakt in Webflow bestaan dus niet uit allemaal lastige codes en plug-ins en is daarom sneller gebouwd.

De bouw van een Webflow website

Webflow maakt het mogelijk om direct in de browser te designen. De voordelen van het designen in de browser is dat je gelijk ziet en ervaart wat de website uitstraalt. Het responsive maken van de website goed te doen. Dit betekent dat je in Webflow er gemakkelijk voor zorgt dat de site op allerlei devices goed werkt en er goed uitziet. Dit geeft webdesigners oneindig veel vrijheid in het bouwen van goede websites. Waar je voorheen misschien een Wordpress template kocht en de plaatjes, kleuren en fonts veranderde kan je binnen Webflow een volledig design maken naar jouw wensen en behoeftes. Dit betekent dat je niet meer vast zit aan ingewikkelde codes. Niet alleen jij, maar ook Google wordt hier gelukkig van.

De website kan je volledig SEO vriendelijk opbouwen door tags mee te geven aan bijvoorbeeld secties, containers en artikelen. Daar krijgt de website bonuspunten voor in Google. Webflow is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van HTML en CSS. Dit maakt het bouwen van de website een stuk prettiger. Je hebt wel enige kennis nodig van HTML en CSS. De website wordt volledig custom gebouwd en er wordt rekening gehouden met de wensen en behoeftes van de doelgroep.

De voordelen van Webflow

✔ Veiligheid
Het systeem is zo veel beter beveiligd, waar met Wordpress gewerkt wordt met een open source CMS dat regelmatig ge-update moet worden i.v.m. veiligheidslekken het gebruik van externe templates en plug-ins en daarbij ook server updates zijn deze in Webflow verleden tijd. De prijs voor Webflow is iets hoger maar alleen al om deze reden de moeite waard.

✔ Testomgeving
Voor developers is het fijn werken omdat er direct een testomgeving wordt aangemaakt waar je de website op kan testen, aanpassingen kan doorvoeren en deze bespreken met de klant. Op het testdomein als aan het domein van de klant wordt er een goed SSL certificaat afgegeven. Dit betekent dat je altijd het groene slotje bij de website ziet.

✔ Backups van je website
Een ander groot voordeel van Webflow is dat er vanaf het moment dat je een website begint back-ups worden gemaakt. Wanneer er een foutje wordt gemaakt is het terugkijken naar de datum waarop de website goed is, met een druk op de knop te herstellen. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de website volledig op zijn gat gaat.

✔ Zoekmachine vriendelijk
Webflow is SEO vriendelijk er zitten een aantal mogelijkheden in het programma om je website te optimaliseren voor zoekmachine's. Wanneer je bijvoorbeeld met Wordpress werkt is er een plug-in voor die je daarbij helpt. Wil je dat je volledig gebruik kan maken van Yoast SEO dan hangt daar een prijskaartje aan.

✔ Amazon Cloudservers
Wil je een Wordpress website die net zo snel werkt als een Webflow website dan ontkom je niet aan dure hosting en verschillende betaalde plug-ins. Webflow draait op een Amazon Cloudserver en is overal op de wereld goed toegankelijk.

Kort samengevat

✔ Razendsnelle hosting
✔ Geen plug-in en thema updates
✔ Mobiel vriendelijk
✔ Goed te integreren met Google
✔ Goed beveiligd, groen slotje
✔ Gratis testomgeving
✔ Automatische back-ups

Na al deze voordelen genoemd te hebben is het natuurlijk prettig dat je niet vast zit aan dure onderhoudskosten of abonnementen. Wanneer de Webflow website is opgeleverd hoeft daar niet meer naar omgekeken te worden. Wordpress is nog steeds een veel gebruikt en geliefd CMS voor veel bedrijven en professionals, wat ook volledig begrijpelijk is. Mijn ervaring is dat de meeste websites beter en mooier gebouwd kunnen worden in Webflow. De keuze is daarom voor mij snel gemaakt.

Webflow is echter niet voor ieder bedrijf geschikt. Zo is Webflow een gesloten platform en dat maakt maatwerk lastig. Heb je specifieke wensen, wil je bijvoorbeeld een koppeling maken met je boekhoudsoftware, CRM of een andere API? Dan loop je een grote kans dat je tegen de beperkingen van Webflow aanloopt. Wanneer je dergelijke wensen hebt, dan is een open-source platform (zoals WordPress) vaak de betere oplossing.

Benieuwd of een Webflow website iets voor jou is dan kom ik graag in contact. (klik hier)

Gemaakte websites in Webflow: